Hayalini deki seyahat için sadece bir bilet u aklığındasını ama seyahat edecek bir arkadaş bulamıyor musunu ? Neden yalnı seyahat etmiyorsunu ?


Ülkemi de bir kadın yalnı seyahat edeceğini söylediği andan itibaren va geçirilmeye çalışılır. Ne yapacaksın kı başına? Yalnı tatil mi olur? Depresyona mı girdin? Bir problemin mi var? Yoksa bi den gi li birisiyle mi gidiyorsun gibi sorular ile karşılaşır. Halbuki sadece hayalinde ki seyahati gerçekleştirmek, bira kendiyle baş başa kalmak, kendini tanımak istemiştir.


Her seyahat iyi bir ha ırlık ile mükemmel anılara dönüşebilir ya da tam tersi bir durum yaşanabilir. Yalnı seyahat etmeyi planlayan kadınlar için tavsiyelerimi bir kaç madde halinde aşağıda belirttim.


Benim için seyahat her şeyin önünde geldiği için, saç, makyaj, kıyafet gibi sorunları çok kafama takmıyorum ama si gü el hanımların bunu gö ardı etmeyeceğini bildiğim için kıyafet ve makyaj konusu ile başlayacağım..


  • Kıyafet : Yanını da si e yardım edebilecek kimse olmadığı için vali ini i ya da sırtçantanı ı si den başka taşıyacak kimse olmayacak. Bu gö önüne alarak, çantanı ı gereksi şeyler ile doldurmayın. Kıyafet tercih ederken, hafif ve birbiri ile uyumlu kıyafetlerini i tercih edin.

  • Makyaj: Evdeki vali büyüklüğündeki makyaj çantanı ile seyahat etmek gibi bir lüksünü olmadığı için bir kalem, bir rimel ve bir rujdan oluşan basit ama günü kurtaracak bir üçlüyü yanını da bulundurmanı ı tavsiye ederim. Amaan ne gerek var desem de, yokluğunu hissettiğim olmuştur.Seslerini i şimdiden duyuyorum. Hayır fa lasına gerek yok. Boşuna pa arlık yapmayın.


  • Konaklama : Hostellerde konaklamak seyahatini i hem keyifli hale getirecek hem de kolaylaştıracak unsurlardan birisi. Hosteller si istemeseni de sosyalleşmeni i sağlayan yerlerdir. Belki tanımadığını 5-6 kişi ile aynı odayı paylaşma fikri korkunç gelebilir ama unutmayın onlarda si in onlara olduğunu kadar si e yabancılar. Horlayanlar için kulak tıpası, gece geç gelen sarhoşlar için ise uyku gö lükleri işini i görecektir. Ücretsi internet, çamaşırhane, mutfak gibi olanakları bütçeni i sevindirir.

  • Sağlık : Geniş kapsamlı bir seyahat sigortası yaptırın. Yanını da mutlaka bir ilk yardım kiti bulundurun. Ne aman la ım olacağı belli olma . Belki de hiç la ım olma ama bu riski almayın.

  • Güvenlik : Turist gibi gö ükmekten, yanını da büyük dikkat çekici kameralarını ile dolaşmaktan u ak durun. Anane usulu südyen içi para saklama yöntemi her aman işini i görür. Pasaportunu her aman kaybolabilir, fotokopisini bir köşede saklamayı unutmayın.

  • Vali ha ırlamak : Yola çıkmadan önce ihtiyaç listeni i oluşturun ve yanını a aldığını a emin olun. kıyafetlerini i katlamak yerine rulo haline getirin, çantanı da daha çok yer ka anacaksını .

  • Gittiğini şehirde turist ofislere uğrayın ama yine de en iyi tavsiyeleri si den daha önce ge miş birisinden ya da bir yerelden alacağını ı unutmayın.

  • Aileni i ve arkadaşlarını ı planlarını dan nereye gideceğini den her aman haberdar edin.

  • En çok ihtiyaç duyacağını şey, evde unuttuğunu dur.

Ya ımı ı beğendiyseni iyarete bekleri . Bilinmeyen Rota, C ve T’nin ge i hikayelerini ve tecrübelerini kendi bakış açılarıyla (bir kadın ve bir erkek) anlatma fikriyle ortaya çıkan bir seyahat blogudur. Bi bu rotalarda çok keyif alıyoru , umarı okurken si e de aynı keyfi yaşatabiliri .


http://bilinmeyenrota.blogspot.com/


T.



Yalnı Seyahat Eden Kadınlara Tavsiyeler


Leave a Reply