Modanın kalbi, moda haftalarıyla birlikte dünya turnesine çıkmış gibi görünüyor. Londra’nın ardından moda başkentlerinden sayılan Milano, ünlü tasarımcıların görkemli defilelerine ev sahipliği yaptı. Bi de sahne arkasına bira gö atmak istedik. 2013-2014 sonbaharında göreceğimi makyaj trendleri ve yeni yorumlamalarıyla karşını dayı .


Kraliçe Tahtına Geri Dönüyor!


Dolce&Gabbana’nın modern kraliçesine bayıldık. Sade bir eyeliner uygulamasının ardından kırmı ı ruj uygulandıktan sonra alt dudağın orta kısmına açık tonda bir pembe uygulanarak dudağın daha dolgun görünmesi sağlanmış. Orta çağ esintili tacı ile birlikte si ce de çok asil ve rafine bir görünüm yakalamamışlar mı? Marni defilesi sahne arkasında canlı kırm ı dudaklar hakimdi. Mat kırmı ı rujunu u sürdükten sonra mat bir far yada pigment kullanarak rengin canlılığını arttırabilirsini ya da Emperio Armani’nin Milan defilesinde kullandığı degrade kırmı ı dudakları tercih edebilirsini . Bu görünüm için rujunu dan bir ton koyu kalemle dudağı çerçeveledikten sonra rujunu u uygulayıp, dudağın iç kısımlarına daha açık tonlarda turuncu-pembe bir dudak parlatıcısını hafifçe dokundurarak boyutlandırılmış dudaklara kolayca sahip olabilirsini .




GÖ LERİNİ VURGULA!


Gö leri ön plana çıkarmanın tek yolunun koyu renk farlar ve kalemlerden deçtiğine inanıyorsanı , tekrar düşünmeni i öneriri . Gö lerini i ortaya çıkarmak için gerekli tüm mal emelerini kahve tonlarında bir gö ve kaş farı. Jil Sander, Versace, Armani ve Blumarine gibi moda devleri bunu çok iyi bildikleri için iddialı kaş tasarımları, somon-kahve farların gücüyle çarpıcı ama bir o kadar da sade olmayı başarmışlar.



SÜPER CANLI GÖ LER


MaxMara ve Rimondi canlı gö ler pembe yanaklar ve dudaklardan yana tercihini kullanırken sanki ilkbahar-ya se onuna henü kapılarını kapatmamış gibiydiler.



BUĞULU GÖ LERDE ISLAK ETKİ


Roberto Cavalli klasik dumanlı gö makyajına ıslak uygulama ve ışıltı ekleyerek hem boyut ka andırmış hem de ıslak bir etki bırakmış. Prada ise ıslak görünümü saçlara taşıyarak ta e ,temi ve seksi bir stil oluşturmuş. Ferre, sıcak kahve tonlarını tüm gö kapağına uygulayarak sonbaharın gelişini müjdelemek istiyor gibi.



Modada da olduğu gibi gü ellik ve makyajda da eskiye bir dönüş yaşandığı bir gerçek. Fakat makyaj artistleri, dokular ve renkleri kullanarak cildin ve kaşların ön planda olduğu, takma kirpiklerden ve doğal olmayan görünümlerden u ak, rafine ve modern kadın çi gisini belirlemeye devam ediyorlar.


Moda ve makyaj trendleri ve uygulamaları için StyleGla e Blog!’u iyaret edebilirsini .



Milano Moda Haftası: 2013 Sonbahar Kış Makyaj Trendleri


Leave a Reply