Bahar geldi yakında çiçekler iyice açmaya başlar. Bu her ne kadar mükemmel bir görüntü oluştursa da allerjisi olanlar için başka bir anlamı var. Halk arasında saman nezlesi olarak anılan polen allerjileri. Ağır allerjisi olanlar için bu güzel çiçeklerden yayılan polenler gerçekten işkence olabiliyor. Eğer siz de bahar döneminde bu sorunu yaşıyorsanız size bir kaç önerim var;


Polen Sayımını Kontrol Edin


Polenlerin yoğunlaştığı tarihlerde hava durumu yayınlarında polen seviyeleri ile ilgili uyarılarda da bulunulur, bunları takip edin. Eğer polen sayımı çok yüksekse fazla dışarıya çıkmayın ve havanın güzelliğine aldanıp kapıyı bacayı açmayın


Sık Sık Süpürün


Eğer allerjiniz varsa evinizdeki toz ve polenden kurtulmanız çok önemli. Yukarıdaki uyarımı dikkate almayıp camlarınızı çok sık açıyorsanız evinize polen ve toz girme olasılığı çok yüksek. Uzmanlar ağır allerjisi olan kişilerin haftada iki kere evlerini süpürmelerini tavsiye ediyor. Hatta su filtreli süpürgeler ile bu işlemi yaparsanız sizin için daha verimli olacaktır.


Halı ve Kilimleri Yıkayın


Malasef Türk evlerinin en büyük sağlık açığı halı ve kilimler. Mümkünse bence hiç kullanmayın  Ama yok illa kullanacağım diyorsanız sadece süpürmek üstündeki toz ve polenleri alabilir ama liflere tutunmuş olanlar için pekte birşey yapamaz, bu yüzden halı ve kilimlerinizi bir halı yıkama makinesi ve ya çamaşır makinesinde yıkayın. Yılda bir kaç kerede halı yıkamacısına verin.


Evcil Hayvanlarınızı Yıkayın Veya Silin


Evcil hayvanlarınızın tüyleri polenlerin tutunması için çok uygun bir ortamdır. Mümkünse ayda 2 kere yıkayın bu dönemlerde. Eğer suyu sevmeyen bir kedicik söz konusu ise hafif nemli bir bezle silseniz bile sizin için iyi olacaktır.



Bahar Allerjileri İle Başa Çıkmanın Yolları


Leave a Reply