Daha önce sizinle 2013 İlkbahar Yaz Moda Renkleri başlığı altında bu sezonun trend renklerini paylaşmıştım. Bu renklerden biri de yazın tüm enerjisini yansıtan turuncu ve tonları. Turuncu, iddialı bir renktir ama aynı zamanda kullandığınızda enerjinizi yükseltir. Peki bu sezon turuncu rengi nasıl giyebiliriz? Cevabı için podyuma bir göz atalım;


Minimal Turuncular



Dediğim gibi turuncu rengi kullanmak cesaret ister. Eğer turuncu rengi kullanmaktan çekiniyor yada kendinize yakıştıramıyorsanız, bu rengi kullanmanın iki kolay yolu var. İlki aksesuar olarak kullanmak, diğeri ise yukarıda gördüğünüz gibi kıyafetlerinizde minimal şekilde kullanmak.


Maskülen Tarz



2013 ilkbahar yaz koleksiyonlarında turuncu rengin dikkat çeken bir diğer kullanımı ise takım elbiselerdi. Bu şekilde maskülen bir görünüm yakalayabilirsiniz.


60′lardan İlham Alın



Bildiğiniz gibi 2013 ilkbahar yaz moda trendleri arasında retro kıyafetler de var. Sizce de turuncu bu trend için çok uygun görünmüyor mu?


Gece Kıyafeti



Gece kıyafetlerinde klasik renklere bağlı kalmak yerine, turuncunun canlı görünümünden ve ışıltısından faydalanabilirsiniz. Yaz gecesi için oldukça ideal bir renk bence.


Hafif Tonlarla Kombin



2013 ilkbahar yaz koleksiyonları, turuncu rengi nasıl kombinleyebileceğiniz hakkında da size yardımcı olabilir. Pudra, bej, yavruağzı gibi hafif tonları kullanarak oldukça şık bir kombin elde edebilirsiniz.


Color-block



Bu sezonda sık göreceğimiz trendlerden biri de color-block. Laura Biagiotti 2013 ilkbahar yaz koleksiyonunda yer alan bu pembe ve turuncu color-block elbise buna iyi bir örnek. Siz de iki enerjik rengi bir arada kullanabilirsiniz.


Narenciye Renkleri



Turuncuyu, aynı aileden yani narenciye renklerinden bir diğeri olan limon sarısı ile de kombinleyebilirsiniz.


Kırmızı Dokunuş



İkisi de güçlü, ikisi de feminen; turuncu ve kırmızı. İlk başta birlikte kullanma fikri kulağa çılgınca gelse de, doğru kombinlendiği takdirde harika bir ikili olabilirler.


Ben kendime turuncuyum diye bağıran tonları değil de kırmızıya kaçan tonlarını yakıştırıyorum. Sizde durum nasıl, turuncuyu nasıl kullanıyorsunuz?


görsel: style.com, fashionising.com



2013 İlkbahar Yaz Turuncu Modası


Leave a Reply