Elmacık kemiklerinizin daha belirgin görünmesini ve yüzünüze seksi bir görünüm kazandırmasını istiyorsanız, bu basit öneriler işinize yarayacaktır. İşte elmacık kemiklerini belirginleştiren makyaj teknikleri;


  • Elmacık kemiklerini belirginleştirmenin en kolay yolu allık kullanmaktır. Makyajınızı allık yada yanak renklendirici (cheek tint) ile tamamlayarak elmacık kemiklerinizin daha belirgin görünmesini sağlayabilirsiniz. Bunun için gülümseyin ve ortaya çıkan elmacık kemiklerinize allık sürün. Doğal görünmesi için mutlaka keskin çizgiler dağılana kadar iyice dağıtmayı unutmayın.

  • Bronzer elmacık kemiklerinin belirginleşmesini ve aynı zamanda yüzün daha ince görünmesini sağlar. Yanaklarınızda bu ilüzyonu sağlamak için kullanacağınız bronzer mutlaka mat olmalı. Bronzerı elmacık kemiklerinizin altına yani yanak çukurlarınıza uygulayarak yanak çukurlarının daha derinmiş gibi görünmesini dolayısıyla da elmacık kemiklerinizin ortaya çıkmasını sağlayabilirsiniz. Burada dikkat etmeniz gereken sürdüğünüz bronzer ile elmacık kemiklerine uyguladığınız allığın kesiştiği çizgiyi son derece yumuşatarak, doğal bir görünüm vermenizdir.

  • Eğer allık ve bronzer kullanarak istediğiniz keskin görünümü yakalayamadıysanız, bu iki makyaj malzemesine ek olarak makyajınıza bir de aydınlatıcı dahil edebilirsiniz. Peki elmacık kemiklerini ön plana çıkarmak için aydınlatıcıyı hangi bölgeye uygulamak gerekir? Elmacık kemiklerinin yukarısına. Yine aydınlatıcı, allık ve bronzer üçlüsünün birbirine yumuşak bir şekilde kaynaşmasını sağlamayı unutmayın.

  • Elmacık kemiklerini belirginleştirmek için tıpkı bronzer yönteminde olduğu gibi yanak çukurlarınıza koyu renkli fondöten de uygulayabilirsiniz. Bunun için kullandığınız normal fondöten renginizin yanında bir yada iki ton koyusunu da bulundurmalısınız. Fondöten yerine koyu renkli bir kapatıcı da işinizi görebilir.


Elmacık Kemikleri Nasıl Belirginleştirilir?


Leave a Reply