2013 sonbahar kış defilelerinde birçok farklı saç örgüsü modeli kullanıldı. Saç örgüsü ile ister klasik, ister romantik, ister sevimli yada isterseniz punk bir görünüme bürünebilirsiniz. Bu tamamen hangi saç modelini tercih ettiğinize bağlı. Hadi gelin 2013 sonbahar kış defilelerinde mankenlerin saçında hangi saç örgüsü modelleri kullanılmış bir göz atalım ve ilham alalım;



Yan Saç Örgüsü Modeli





2013 sonbahar kış defilelerini incelediğimizde karşımıza çıkan saç örgüsü modellerinden biri en kolay uygulanabilen, en klasik model olan yan saç örgüsü modeli. Eğer uzun bir saçınız varsa siz de önümüzdeki sezon bu klasik modeli uygulayabilirsiniz. Valentino defilesinde olduğu gibi saç örgüsünü sade bir saç bandı ile tamamlama fikri de kesinlikle çok hoş. Yan saç örgüsü modelini sadece günlük, sade kombinlerinizde değil, aynı zamanda şık elbiseleriniz ile de rahatlıkla kullanabilirsiniz.



Saç Örgüsünden Taç Modeli





Viktor & Rolf, Alice + Olivia gibi isimlerin 2013 sonbahar kış defilelerinde kullandığı bir başka saç örgüsü modeli ise “saç örgüsünden taç modeli“. Bu modeli kullanarak ister sıkı örülmüş bir saç örgüsü ile romantik bir görünüm yakalayabilir, isterseniz de dağınık saç örgüsü ile daha salaş görünüme kavuşabilirsiniz. Tercih tamamen size kalmış.



Örgü Topuz Modelleri





Topuz, saçını derli toplu tutmak isteyen kadınlar için favori saç modelidir. Peki ya topuz modellerini sıkıcı buluyorsanız ve farklı model arayışındaysanız? O zaman podyumlarda kullanılan saç örgüsünden topuz modellerine mutlaka göz atmalısınız. Mesela Miu Miu defilesinde yer alan saç örgüsünden iki topuz modelini yada Badgely Mischka defilesindeki saçın tersten örüldüğü ve tepeden topuz yapıldığı saç modellerini deneyebilirsiniz.





Rodarte defilesinde mankenlerin saçı serbest bırakılmış, iki yandan saç örgüsü yapılarak minik bir topuz ile şekil verilmişti. Bu saç modeli ise daha günlük kombinler için harika bir tamamlayıcı olabilir.









görsel: style.com





2013 Sonbahar Kış Saç Örgüsü Modelleri


Leave a Reply