Kim demiş kışın turuncu giyilmez diye? 2013 sonbahar kış sezonu kuralları yıkıyor ve size oldukça renkli bir sezon vaad ediyor! Hadi o zaman, önümüzdeki sezon hangi renkler moda olacak bir göz atalım mı?


Pembenin Tonları



Eğer pembe deyince aklınıza sadece bahar elbiseleri geliyorsa önümüzdeki sezon için hazırlanan koleksiyonlar bu fikrinizi değiştirebilir. Genellikle koyu renklerin tercih edildiği bu dönemde hem daha farklı görünmek hem de kendinize enerji aşılamak için siz de gardırobunuzda pembe tonlarına yer açabilirsiniz.


Parlak Turuncu



2013 sonbahar kış koleksiyonlarında dikkat çeken bir diğer renk ise parlak turuncu. Yine kışın kasvetini bir derece de olsa hafifletebilecek bir renk. Özellikle koleksiyonlarda olduğu gibi siyah ile beraber kombinleyerek hem daha giyilebilir bir hale sokabilir, hem de zıt renklerin şıklığını yakalayabilirsiniz. Miu Miu, Michael Kors ve Tom Ford koleksiyonlarında parlak turuncu tonlarına yer verenler arasında.


Kobalt Mavi



Kobalt mavi renginin yükselişi önümüzdeki sezon da devam edecek. Kobalt mavi, 2013 sonbahar kış koleksiyonlarında kullanılan mavi tonlarının içinde en popüler ton olarak görünse de, önümüzdeki sezon sadece kobalt mavi değil daha açık ve daha koyu tonlar olmak üzere mavinin hemen hemen her tonunu görmeye hazır olun! Bence 2013 sonbahar kış sezonunun rengi “mavi” olacak.


Yosun Yeşili



Sonbahar kış sezonunun hemen hemen hiç eskimeyen rengidir yeşil. Özellikle de haki yeşil yada diğer adıyla askeri yeşil. Evet yeşil renk önümüzdeki sezon da trend renkler arasında, fakat askeri yeşile ek olarak öne çıkan bir diğer ton da Calvin Klein, Céline, Louis Vuitton gibi isimlerin koleksiyonlarında kullandığı yosun yeşili.


Siyah & Beyaz



Evet siyah ve beyaz aslında iki ayrı renk, fakat tıpkı bu sezon olduğu gibi koleksiyonlarda o kadar fazla bir arada kullanıldılar ki monokrom trendinden bahsetmeden olmazdı. Eğer siyah ve beyazın eskimeyen şıklığını seviyorsanız önümüzdeki sezon monokrom trendini sürdürmeye devam edebilirsiniz.


Camel



Camel kabanlar kış gardırobu için bir klasiktir. Daha önceki “New York Moda Haftasında Öne Çıkan Trendler” başlıklı yazımda camel rengi kabanların koleksiyonlarda geniş yer bulduğundan bahsetmiştim. Camel rengin kullanımı sadece kabanlarla sınırlı değil tabi. Marc Jacobs, Rachel Zoe, Derek Lam gibi isimler bu rengi birçok parçada kullanmış.


Altın Rengi



2013 sonbahar kış koleksiyonlarına baktığımızda önümüzdeki sezon altın renginin parladığı bir sezon olacağa benziyor. Bildiğiniz gibi artık metalik renklerin sadece gece kullanılmasını gerektirecek bir moda kuralı yok, o kural çoktan yıkıldı! Ünlü modacılar da altın rengini hem gece hem de günlük kullanabileceğiniz parçalarda kullanmış.



2013 Sonbahar Kış Moda Renkleri


Leave a Reply