Geçtiğimiz sonbahar kış sezonunda hatırlarsanız ünlü tasarımcılar Barok Dönemi‘nden esinlenerek koleksiyonlarında gösterişli parçalar kullanmıştı (tık tık). 2013 sonbahar kış koleksiyonlarına baktığımızda anlaşılan o ki, bu “lüks görünümmodası kendini tekrarlıyor. Ağır işlemeler, lüks kumaşlar, mozaik desenler, ben buradayım diyen takılar ve aksesuarlarla yeniden şatafata merhaba demeye hazır olun!



Lüks Görünüm” modasına uymak için tercih edebileceğiniz kumaşlardan biri şüphesiz ki Naeem Khan, Marios Schwab gibi isimlerin koleksiyonlarında yer alan kadife. Kadife parçalarda bordo, orman yeşili, mor gibi renkler seçerek başarılı bir görünüm elde edebilirsiniz.



2013 sonbahar kış koleksiyonlarında öne çıkan bir diğer detay ise kıyafetlerin üzerine goblen ve işlemeler kullanılarak yapılan süslemelerdi. Dikkat çekmek ve gösterişli giyinmek isterseniz bu süslemeler tercihiniz olabilir. Ayrıca işlemelerin yoğun bir şekilde kullanılmasına gerek yok, küçük detaylarla da bu trende uyabilirsiniz. Özellikle Valentino‘nun koleksiyonu ilham almak için mutlaka incelenmeli!



Lüks görünüm deyip de Dolce & Gabbana‘nın muhteşem koleksiyonundan bahsetmeden hiç olur mu? Dolce & Gabbana Sicilya mozaiklerinden esinlenerek sanat eseri gibi mozaik desenli kıyafetler tasarlamış. Ne dersiniz mozaik desenleri üzerimizde taşıma fikri sizce de çok hoş değil mi?


görsel: style.com



2013 Sonbahar Kış Moda Trendleri: Lüks Görünüm


Leave a Reply