Soğuk havanın saçınıza zarar verdiğinin farkında mısınız? Peki saçınızı soğuk havaya karşı korumak için neler yapabilirsiniz, birkaç fikir verebilirim size. İşte işe yarar saç bakımı önerileri;

  • Yoğun Bakım: Soğuk havalarda saçınız sağlıklı ve nemli kalabilmek için mücadele içine girer.  Saçınıza düzenli bir şekilde, yoğun nemlendirici saç ürünleri ile bakım yapmalısınız. Bunu ihmal etmediğiniz takdirde saçınızın soğuk havayla mücadelesini kazanmasına yardımcı olursunuz.
  • İyonik yada Seramik Saç Şekillendiricileri Kullanın: Seramik plakalı saç şekillendirici aletler ısının saçınıza daha hızlı ve eşit şekilde nüfuz etmesini sağlar. Böylece saçınızı gereksiz miktarda ısıya maruz bırakmamış olursunuz. Ayrıca iyonik saç aletleri de saçınızdaki elektrik yükünü nötralize eder, bu da saçınızı yıpranmaya karşı korur.
  • Nemli Saç ile Dışarı Çıkmayın: Evet nemli saç ile dışarıya çıktığımızda sinüzit olma ihtimalimiz yüksek  Fakat bu aynı zamanda saçınız için de zararlıdır. Nemli saç ile dışarıya çıktığınızda saç tellerinizin kırılmasına neden olursunuz. Eğer hala sabah banyo yapıp evden çıkmayı düşünüyorsanız tekrar düşünün derim.
  • İpek Atkı Kullanın: Şapkalar kışın hem şık görünmenizi sağlar, hem de sizi soğuk havadan korur. Fakat şapkalarda bulunan materyaller sürtünme dolayısı ile saçınızın elektriklenmesine ve saç tellerinizin kırılmasına neden olabilir. Bu nedenle şapkanızı takmadan önce saçınızı ipek bir atkıya sarmanız yerinde olacaktır.

Siz saçınızı soğuktan korumak için neler yapıyorsunuz peki?


Saçınızı Soğuk Havadan Korumanın Yolları


Leave a Reply