Önümüzdeki sezonun saç modellerini merak edenler için minik bir yazı hazırladım. Bakalım 2013 ilkbahar/yaz sezonunda hangi saç modelleri ön plana çıkıyor

Dağınık Uzun Saçlar

2013 İlkbahar/Yaz sezonunda yataktan kalmış gibi dağınık, hacimli ve uzun saç modelleri popüler olacak. Eğer uzun bir saçınız varsa onu sergilemekten çekinmeyin. Saçınız yeterince uzun değilse tıpkı defilelerde olduğu gibi saçınıza ekleme yapabilirsiniz.

Islak Görünümlü Saçlar

Önümüzdeki sezonun öne çıkan saç modellerinden biri de ıslak görünümlü saçlar. Islak görünümlü saç trendini uygulamak için ise birçok seçenek var. İster banyodan yeni çıkmış gibi saçınızın tamamını, ister sadece üst kısmını ıslakmış gibi gösterebilirsiniz. Yada saçınıza daha hafif bir ıslak görünüm kazandırabilirsiniz. Islak görünüm içinse yağ, deniz tuzu spreyi ve saç şekillendirici jelleri kullanabilirsiniz.

Enseden Toplanan At Kuyruğu

At kuyruğunun da modası mı olurmuş demeyin  Önümüzdeki sezon at kuyrukları alçalıyor, modaya uymak istiyorsanız tepeden toplamak yerine ensenizde yada biraz daha yukarıda toplamayı tercih edin.

Yana Ayrılmış Saçlar

Bu trendi uygulamak için saçınızın uzun yada kısa olması fark etmiyor. Yan tarafa taranmış saçlar 2013 ilkbahar/yaz koleksiyonlarında dikkat çeken saç modellerinden biri. Özellikle derin bir şekilde yan tarafa toplanan saçlar gözüme çarptı. Bunun için saçınızı sağa yada sola doğru ayırırken elinizi korkak alıştırmamanız, cömert bir tutam almanız gerekiyor. Bunun dışında saçınızı klasik bir şekilde yana ayırabilirsiniz, ayrıca volümlü bir saç modeli deneyebilirsiniz. Yada Hervé Léger’in koleksiyonunda olduğu gibi saç örgüsü ile süsleyebilirsiniz. Bir başka seçenek ise saçınıza dağınık ve doğal bir görünüm vermek.

Burgulu Saç Bandı Modeli

Eğer saç bandı kullanmayı seviyorsanız, bu saç modeli tam size göre. Yapımı da zahmetsiz üstelik. Yapmanız gereken yan tarafa ayırdığınız saç tutamını saç bandınızın üzerinden kıvırarak geçirmek ve saç bandınızın altına tel toka ile sabitlemek.

Burgulu At Kuyruğu Modeli

Bir başka burgulu saç modeli ise Jenny Packham’ın 2013 ilkbahar/yaz koleksiyonundan. At kuyruğu zamanımızın kısıtlı olduğu zamanlarda kurtarıcı saç modelimizdir. Ama biz bunun üzerine daha şık bir şeyler ekleyebiliriz. Mesela bu burgulu at kuyruğu gibi. Yine kısa sürede yapıp çıkabileceğiniz bir saç modeli.

görsel: elle.com, fashionising.com


2013 İlkbahar Yaz Saç Modeli Trendleri


Leave a Reply