Bir parça buz deyip geçmeyin, yeri geldiğinde güzelliğinizin kurtarıcısı olabilir. Nasıl mı? İşte buz küpü ile yapabileceğiniz birkaç cilt bakımı fikri;

  • Sivilce küçültür: Üzerine buz tuttuğunuz takdirde sinir bozucu bir sivilceyi küçültebilirsiniz. Buz, iltihabı azaltır ve sivilceden kaynaklanan ağrıyı dindirir. Buz küpünü kilitli bir poşete koyun ve beş yada on dakika aknenin üzerinde gezdirin.
  • Göz şişkinliğini azaltır: Uykusuz, kötü bir gece mi geçirdiniz? Gözlerinizdeki şişkinliği buz ile hafifletebilirsiniz. Bir bez içerisine sardığınız buz küpünü gözlerinizin üzerinde tutun. Şişkinlik azalacak, kendinizi daha iyi hissedeceksiniz. Daha etkili bir yöntem de kafeinli siyah çay kullanarak yapacağınız buz küpleridir.
  • Makyaj öncesi: Makyaj yapmadan önce yüzünüzde, özellikle de geniş gözeneklerin üzerinde bir parça buz gezdirin. Soğuk su, gözeneklerin sıkılaşmasını sağlar, böylece makyaj yaptığınızda gözeneklerin görünümü en aza iner. Pürüzsüz bir görünüme kavuşursunuz.
  • Cildi aydınlatır: Cildinizi aydınlatmak için kolay bir bakım tarifi uygulayabilirsiniz. Meyve yada sebze (çilek, salatalık yada mango) ile biraz suyu karıştırın ve buz küplerine doldurup dondurun. Daha sonra yüzünüzde gezdirin.

Buz Küpleri İle Güzelleşin!


Leave a Reply