Gözlerinizdeki şişkinliklerden kurtulmak için hemen pahalı göz kremlerine sarılmayın, bakın sizin için çok basit çözüm yolları yazdım;

  • Göz şişkinliğini önlemenin en etkili yollarından biri tuz kullanımını azaltmaktır. Fast food yemeklerden uzak durmak bunun en başında geliyor. Tuz kullanımını azaltmanın daha fazla yolunu bu yazımdan öğrenebilirsiniz. Fazla tuz gibi, aynı zamanda fazla alkol de şişkinliğe neden olur. Şişkinliğe neden olabilecek maddelerin vücudunuzdan atılması için yatmadan önce büyük bir bardak su içmeyi ihmal etmeyin.
  • Fazla alkol ve tuzdan uzak dursanız da, gözlerinizdeki şişkinliğin sebebi uykusuzluk yada daha başka bir sorun olabilir. Şişen gözleri yatıştırmanın en kolay yollarından biri salatalık dilimleridir. Soğuk salatalık dilimlerini gözlerinizin üzerine yerleştirin ve 10-15 dakika bekletin.
  • Gözlerinizde oluşan şişkinlik daha fazla ise, pahalı bir kafeinli göz kremi almadan önce çay poşetlerini deneyin. Siyah ve yeşil çay kafein ve antioksidan içerir. Bitki çayları ise aynı zamanda yatıştırma etkisine sahiptir. Bu yöntemi uygulamak için yapmanız gereken iki adet çay poşetini sıcak suya daldırıp birkaç dakika bekletmek. Sonrasında çay poşetlerini sudan çıkarıp soğumaya bırakmak. Son olarak da çay poşetlerini gözlerinizin üzerine yerleştirerek gözlerinizi dinlendirmek.
  • Bir diğer yol ise soğuk kaşıklar. Gözlerinizin üzerine yerleştireceğiniz soğuk kaşıklar kızarıklığı giderir, şişkinliğin inmesini sağlar. Bu yöntemi uygulamak için yapmanız gereken iki adet kaşığı buzluğa yerleştirmek ve soğumasını beklemek. Burada kaşıkların çok fazla soğumamasına dikkat etmeniz gerekiyor. Daha sonra soğuyan kaşıkları gözlerinizin üzerine yerleştirin.
  • Buz küpleri de gözlerinizdeki şişkinliği hafifletmek için harika bir yoldur. Bunun için bir parça buzu bez içerisine sarıp gözlerinizin üzerinde gezdirmeniz gerekiyor. Dilerseniz buz kalıplarının içine siyah çay doldurarak da dondurabilirsiniz.
  • Son olarak patates dilimlerinden bahsedelim. Patatesin içerisinde bulunan nişasta anti-inflamatuar özelliğe sahiptir. Soğuk patates dilimlerini gözlerinize yerleştirin ve her 5 dakikada bir yeni, soğuk patates dilimleri ile değiştirin. Biraz zahmetli gibi görünese de işe yarar bir tavsiye.

Sizin bildiğiniz bir yöntem var mı?


Şişkin Gözler İçin 6 Çözüm Yolu


Leave a Reply