Dekorasyon bir anlamda salt yenileme güdüsünden ziyade, yaşam odanızı göze hoş gelir kılma ve mekanı yaşanabilirleştirme sinerjisinden doğar. Bu anlamda evinizi yenileme amacı taşıyorsanız çok masraf yapıp pahalı biblolarla ve koltuklarla yenilemek değil mevcudu da şekillendirmeye çalışın yani zevkinizi kullanın ve kendinize güvenin…

1.Başlamadan önce tarzınızı belirleyin. Kendinizi bildikten sonra ve tarzınızı belirledikten sonra gerisi bilgi birikmi sağlayan kaynaklar ve sizin zevkinize kalmış.. Doğa canlısı iseniz ve iddialı modellemelerden kaçınıyorsanız, yeşil ve gök mavisi tonları ana renginiz olmalıyken malzeme itibari ile beyaz ve ahşap kombinasyonu seçmelisiniz.

Salon, yaşam odası yani merkez yaşam alanınız sizin için huzur veren renklerde ve simetrilerde olmalı ancak yatak odanız için ve diğer odalar için farklı düşünebilirsiniz. Yatak odasında iddialı kırmızı, siyah ve mürdüm renkleri düşünebilirsinz, çocuk odanız içinse daha canlı renkler kullanabilirsiniz.

Görseller İtalya da eşsiz doğa içinde bezersiz dekorasyonla sunulan bir villadan. Seçilen renk teması yeşil ve bir önceki görselde gördüğünüz gibi mavi temalı bir yerleştirme ile dekorasyon stili aynı olmasına karşın, renk farklılığından kaynaklıdır ki mekan oldukça farklılaşıyor.

2.Evinizde genel kombinasyonu bozmamaya çalışın. Genel kombinasyon önemlidir ana bağdan uzanan kollar düşünecek olursak bir evin ana bağı; salon olurken kollar ise mutfak, banyo ve holl olacaktır. İlk görselde gördüğünüz üzre yeşil temalı dekorasyon devamında beyaz ve ahşap kombinasyonlu bir mutfak devam ediyor.

Yatak odası’nı kollardan saymasak ta burada yatak odası da renk kombinasyonuna dahil edilmiş. Ayrıca karyola başından yukarıya doğru yarım desenli duvar kağıdı ortamı canlandıran etki alanı.

3.Masraftan kaçınıyorsanız mevcudu kullanmaya gayret edin. Öncelikle biblo ve vazo almak yerine annelerinizden kalan vazoları boyayabilir ve yine çeyiz sandıklarında tarihe miras bırakılan çiçek desenli çarşfalardan giydirmeler yapabilirsiniz. Koltuk yüzletmek yerine ketensi beyaz kumaşla kılıf yapabilirsiniz.

Yine peçvörk stili farklı kumaşları birleştirerek çerçeveye zımbalayıp güzel tablolar hazırlayabilirsiniz..

Dediğimiz gibi evin merkezindeki renk kombinasyonu banyoda da devam ediyor. Fayans biraz abartılmış gibi duruyor bu sebeple eleştirmeden geçemiyorum…

Not: Misafir olduğumuz Pembe Ruj’da eğer sürçü lisan ettik ise siz değerli ziyaretçilerin affına sığınıyoruz ve bu platformda bizi misafir eden değerli Pembe Ruj web sitesi ve Editörü’ne teşekkürlerimizi sunuyoruz başarılar diliyoruz, esen kalın..

Yazar Hakında: Bu yazı işi üzre mobilya konusunda tecrübeli ve dekorasyon konusunda yazılar yayımlayan Adem Bayram tarafından yazılmıştır. Yazarın diğer yazılarını dekorasyon web sitesi olan MobDizayn‘da okuyabilirsiniz.


Ev Dekorasyonunun Püf Noktaları


Leave a Reply