Herkese merhaba


Bildiğiniz gibi Pembe Ruj olarak elimizden geldiği kadar, İstanbul gibi olmasa da İzmir’deki blogger etkinliklerinin de artmasını sağlamaya çalışıyoruz ve firmalardan herhangi bir davet beklemeden bu etkinlikleri kendi çabamızla düzenliyoruz. Fakat son günlerde yüzümüzü güldüren gelişmeler oldu, geçtiğimiz günlerdeki Selen Kozmetik Lansmanı ve henüz dün katıldığımız Kryolan Makyaj Akademisi gibi  Umarım bunun devamı gelir ve İzmir’deki bloggerlar daha fazla dikkate alınır.



Hihi bu kadar iç dökme yeter  Hemen dün akşam düzenlenen Kryolan Makyaj Eğitimi’ne geçelim. Kryolan, profesyonel makyaj ürünleri üreten, “Makyaj bilimdir” sloganı ile yola çıkan oldukça ünlü bir marka. 16.000 farklı ürüne sahip olmalarına da dayanarak makyaj dünyasında her istek ve ihtiyaca cevap verebildiklerini söylüyorlar. Ayrıca ürünlerini asla hayvanlar üzerinde test etmediklerinin de altını çiziyorlar!



Dün akşam bizi Aydan İris Makyaj Akademisi ağırladı. Makyaj eğitimini ise Kryolan Ürün Müdürü ve aynı zamanda Makyaj Sanatçısı Tuğçe Dilaverler‘den aldık. Kendisi bizi oldukça içten bir şekilde bilgilendirdi. Biz de notlarımızı aldık  Öncelikle Kryolan ile makyaj sıralaması nasıl olmalı bunun üzerinde durduk, hangi ihtiyaca göre hangi Kryolan makyaj ürününü kullanmalıyız öğrendik.



Size de biraz bilgi vermek isterim. Kryolan ile makyaj sıralaması şu şekilde;


Temizleme Bildiğiniz gibi makyajdan önce cildimizi temizlememiz gerekiyor. Kryolan’ın özellikle yoğun bir gün geçirdiyseniz yorgun görüntüyü almak adına tavsiye ettiği ürünü Relax tonik.


Under base Bazdan önceki adım. Fondötene geçmeden önce cildinizdeki sorunları iyi bilmeniz ve buna en uygun ürünleri kullanmanız gerekiyor. Mesela eğer yağlı bir cilde sahipseniz hem mat bir görünüm yaratmak, hem de cildinizin makyajı kusmasını önlemek için Kryolan Perfect Matte ürününü kullanabilirsiniz. Diğer cilt tipleri için ise Kryolan Ultra Underbase kullanılabiliyor. Yine bu adımda yapmanız gereken başka bir işlem ise eğer görünmesini istemediğiniz bölgeler varsa bunları kapatmaktır. Kryolan bunun için Dermacolor Camouflage ürününü öneriyor. Yüksek pigment içeren bu palette bulunan renklerin her biri farklı ihtiyaçları karşılamak için düşünülmüş. Gözlerinizin altında koyu halkalar varsa turuncu, yüzünüzde kızarıklıklar varsa yeşil gibi.


Baz Makyaj Bu aşamada fondötene geçiyoruz. Bildiğiniz gibi ten rengimize en uygun fondöteni bulmak oldukça önemli. Peki fondöten alırken nasıl denemeniz gerektiğini biliyor musunuz? En doğru fondöteni bulabilmek için çene kemiğinize sürmeniz gerekiyor. Yüz ve boynunuzu tamamlayan rengi böylece bulabilirsiniz.


Fondöten seçiminde dikkat etmeniz gereken bir diğer nokta da cilt tipiniz. Cilt tipinizi yüzünüzdeki gözeneklerin sayısından ve büyüklüğünden anlayabilirsiniz. Eğer gözenekleriniz büyükse yağlı bir cilde sahipsiniz demektir. Yağlı bir cildiniz varsa pudralı, kuru cildiniz varsa tam tersine kremsi ürünler tercih etmelisiniz.


Modlaj Aydınlatmanın yapıldığı aşama.


Pudra Ten makyajını bitirdikten sonra pudra ile sabitliyoruz.


Renklendirme Artık maskara, ruj gibi renklendirici makyaj ürünlerini kullanabiliriz.


Sabitleme Makyajınızın kalıcılığını sağlamak için bu adımda sprey fixer kullanabilirsiniz.



Bilgilendirme sonrası sıra makyaj uygulamasına gelmişti. Tuğçe Hanım bizi misafir eden Aydan Hanım’ın yüzüne örnek bir makyaj uygulaması yaptı. Uygulama sırasında küçük ama etkili makyaj hilelerini bizimle paylaşmayı da unutmadı.



Makyajın bitmiş hali böyleydi.



Ve son olarak bizi teker teker ayna karşısına alarak kişisel makyaj önerilerinde bulundu. Genel olarak yüzümü tanıdığımı ve doğru makyaj yapabildiğimi öğrendim ama verdiği birkaç öneriyi bundan sonra uygulamayı unutmayacağım




Bu güzel davet için Kryolan Türkiye ve aracı olan Vera Bilişim’e teşekkürlerimle.


Kryolan Türkiye’ye ulaşabileceğiniz adresler;


www.kryolan.com.tr


facebook.com/kryolanturkiye


twitter.com/KryolanTr


instagram.com/kryolanturkiye



İzmirli Bloggerlar ile Kryolan Makyaj Eğitimi Etkinliği


Leave a Reply