Biliyorum kiminiz benim gibi sırf o süslü püslü, rengarenk ambalajlarının cazibesine dayanamayarak ihtiyacı olmadığı halde makyaj ve bakım ürünleri alıyor  Kiminiz işi tembelliğe vurup her işini kuaförde görüyor. Peki sonunda ne oluyor? O anki kısa mutluluk ileride yerini gereksiz harcamalardan hayıflanmaya bırakıyor. Buna dur demenin zamanı gelmedi mi? Hadi biraz kozmetik ve güzellik harcamalarımızdan nasıl tasarruf ederiz, en isabetli alışverişi nasıl yaparız bunu konuşalım


  • Kozmetik ve bakım alışverişinde gereksiz ve aşırı harcamadan kaçınmak için öncelikle; ihtiyacınız olan, almak istediğiniz ürünler hakkında araştırma yapın, swatchlarına bakın. Bunun için yorumlarına güvendiğiniz bloglardan faydalanabilirsiniz. Alacağınız üründen asıl beklentinizin ne olduğunu bilirseniz (mesela kapatıcılığı yüksek bir fondöten gibi), bu doğrultuda araştırma yaparak isabetli bir alışveriş gerçekleştirebilirsiniz. Böylece deneme yanılma yöntemi ile daha fazla ürün almak yerine, doğru ürünü daha kolay bulacağınız için tasarruf etmeniz mümkün

  • Yüksek fiyatlı high-end ürünler almadan önce mutlaka sample deneyin. Böylece almayı düşündüğünüz ürünlerin size gerçekten uygun olup olmadığını anlayabilir, paranızı gereksiz bir ürün için saçmamış olursunuz  Tabi bu olay sadece yüksek fiyatlı ürünler için geçerli değil. “Nasılsa fiyatı uygun alıp deneyeyim, memnun kalmazsam bir daha almam” diyerek ,  bir dolu ürün alırsanız zararlı çıkan yine siz olursunuz. Ucuz yada pahalı, kullanamayacağınız bir ürün her halükarda çöptür, israftır.

  • Kozmetik alışverişinden sadece ihtiyacınızı karşılayan en uygun fiyatlı ürünü bularak tasarruf edemezsiniz. Aşırı harcamaya neden olan hatalardan biri de ihtiyacınız olmayan, zaten elinizde bulunan ürünler almaktır. Daha fazla maskaraya gerçekten ihtiyacınız var mı?

  • Kozmetik ve bakım alışverişi dışında tasarruf edebileceğiniz bir diğer alan ise kuaför ve güzellik salonları. Evde kendi manikürünüzü yaparak, saç modelleri öğrenerek, kendi bakım maskelerinizi hazırlayarak bu işin üstesinden gelebilir, daha az para harcayabilirsiniz.

  • Kozmetik ve bakım ürünleri ne yazık ki kıyafetler gibi değil, son kullanma tarihleri var. Yani gardrobunuzu düzenlerken unuttuğunuz bir elbise ile karşılaştığınızda yaptığınız gibi yeniden kullanamazsınız. Bu nedenle aldığınız ürünleri en verimli şekilde kullanmaya çalışın. Çekmecenizde yada raflarda kullanmayı unuttuğunuz ürünler bütçenize zarar verir. Eğer kozmetik bloglarını takip ediyorsanız örneklerini görmüşsünüzdür, elinizdeki ürünleri bitirmeye yönelik pan project yapabilirsiniz. Kendinize bir ürün sayısı belirleyin ve elinizdeki bu ürünleri bitirmeye çalışın. Bu ürünleri kullandığınız sürece acil ihtiyacınız olan ürünler haricinde başka yeni ürün almamak için kendinize söz verin ve buna uymaya çalışın. Harcamalarınızdan tasarruf edebilmek için bu yöntemin etkili olduğunu göreceksiniz.

  • Bir diğer yöntem ise hangi ürünü hangi boyutta alacağınıza doğru bir şekilde karar vermek. Fazla sık kullanmayacağınız ürünleri neden büyük boy alıp bitiremeden çöpe atasınız ki? Bunun yerine seyahat boyu ürünleri tercih edebilirsiniz. Böylesi daha mantıklı olacaktır.

Sizin önerileriniz varsa duymak isterim



Güzellik Harcamalarından Nasıl Tasarruf Edilir?


Leave a Reply