Ara sıra “nasıl giyilir” yazıları ile size ilham vermeye çalışıyorum. Bugün de sizinle “çizgili kıyafetler nasıl giyilir” başlığı altında birkaç öneri ve kombin fikri paylaşmak istiyorum.



  • Bu sezon çizgili modasına uymanın en şık yollarından biri neon çizgiler. Neon renklerle hem yazın enerjisini kombininize yansıtabilir, hem de trendi yakalamış olursunuz. Peki neon çizgili parçalar nasıl giyilir? Benim önerim neon çizgiler zaten yeterince dikkat çekici olduğu için, kombininizin geri kalanını sade tutmanız. Mesela neon çizgili bir bluz giyiyorsanız, altına beyaz bir etek ve nude ayakkabılarınızı çekebilirsiniz.


  • Çizgili kıyafet trendini takip etmenin bir başka yolu ise çizgili pijama pantolonlar. Hem trende uygun, hem de oldukça rahat. Mesela siyah beyaz dikey çizgili bir pijama pantolonun üzerine yine pijama görünümlü rahat bir gömlek alabilirsiniz. Kombininizi topuklu ayakkabı ve clutch çanta ile tamamlamayı unutmayın. Böylece salaş görünümü dengeleyerek şık bir kombin yakalayabilirsiniz.


  • Öneri listemde özellikle siyah beyaz olarak bu sezon oldukça fazla gördüğümüz dikey çizgili taytlar / skinny pantolonlar da var. Dikey çizgili tayt yada skinny pantolonlar, sizi olduğunuzdan ince ve uzun gösterir. Nasıl giyilir derseniz, risksiz bir görünüm yakalamak istiyorsanız bence kombindeki diğer parçalarınızı düz renkli seçmelisiniz. Dikey çizgili tayt yada skinny pantolonlar zaten yeterince dikkat çekicidir, göz yormamak için tercihiniz bu yönde olmalı. Tayt / pantolonun üzerine siyah, beyaz gibi klasik renkler kullanabileceğiniz gibi daha canlı renkler de seçebilirsiniz. Tabi tayt / pantolonunuz illa siyah beyaz olacak diye bir şart yok. Ben farklı olmalıyım diyorsanız mesela pastel mavi ve beyaz çizgili bir pantolon seçebilirsiniz.


  • Çizgili modasını daha maskülen bir şekilde uygulamak istiyorsanız modası hiç bir zaman geçmeyen çizgili oxford gömlekler bunun için harika bir seçenek. Dengeyi sağlamak için floral desenli bir şort gibi feminen bir parça ile tamamlayabilirsiniz. Ya da kot şort, floral etek, neon şort gibi parçalar da kullanabilirsiniz. Altına bir çift topuklu ayakkabı giymeyi de unutmayın.

Eğer moda yazılarımızı severek takip ediyorsanız, bizi Blogum Dergisi Ödüllerinde Moda Blogu kategorisinde oylarınızla destekler misiniz? Oy vermek için yapmanız gereken buradan Pembe Ruj’u işaretleyerek Oy ver butonuna tıklamak  Teşekkürler!



Çizgili Kıyafetler Nasıl Giyilir?


Leave a Reply