Merhaba,
South Park’ın sıkı takipçilerindenim. Geçenlerde yaşadığım bir popüler kültür krizinden sonra You’re getting old isimli South Park bölümü aklıma geldi. Yaşlı olan south park karakterleri çocukların dinlediği Tween Wave isimli grubun müziğini kelimenin tam anlamı ile birisi sanki kulaklarının için ediyormuş gibi değerlendiriyorlar ama gençlere müzik çok hype ve cool geliyor. Olayın bire bir aynısı ben ve kardeşim arasında geçti; Dinlediği müzik yüzünden odada duramadım. Zamane gençlerinin müziği bana boktan gelmişti.

Neyseki yaşlandığım için bunalımlara girecek kadar histerik biri değilim (ya da çok cool bi’ adamım hehe) Ergenlere inat #oldieofday yazı dizime başlıyorum. Sevdiğim şarkıları ve hikayelerini yazacağım.

#oldieoftheday’in ilk konuğu Chuck Berry  ve unutulmaz single’ı “Johnny B. Goode”. 1958 yılında Chuck Berry tarafından yazılmış bir rock and roll efsanesidir.

Bizim neslin  en favori filmlerinden olan Geleceğe Dönüş serisi ile gönlümüzde taht kurmuştur. Kahramanımız Marty McFly tarafından  birinci filmin sonunda çılgınlar gibi çalınarak filmdeki kalabalığı dumur etmiş aynı zamanda gönlümüzü almıştır;

Johnny B. Goode, o kadar sevildiki AC/DC, Aerosmith, The Beach Boys, The Beatles, Bon Jovi, Elton John, Elvis Presley, Judas Priest, Carlos Santana ve Green Day gibi bir çok şarkıcı ve grup tarafından coverları yapıldı. Hatta canımız ciğerimiz Erkin Koray tarafındanda söylendi;

Son olarak Chuck Berry’nin kendinden dinleyelim;

Bir sonra oldieye kadar stay cool my friends!

 

 


You're Getting Old & #oldieoftheday: Chuck Berry - Johnny B. Goode


Leave a Reply