Bugün 2013 sonbahar kış koleksiyonlarının tanıtıldığı duraklardan biri olan Milano Moda Haftasının son günü. Milano Moda Haftasından trendleri aktarmaya öncelikle tırnaklardan başlamak istedim. Milano’da moda haftası boyunca podyuma çıkan mankenlerin tırnakları, New York ve Londra’da olduğu kadar renkli değildi, ilgi çekici nail art çalışmalarına rastlamadım. Fakat şöyle bir baktığımızda diğer moda haftalarından da aşina olduğumuz 3 temel oje trendi çıkıyor ortaya. 2013 sonbahar kış sezonunda bu oje trendlerinin ön planda olacağını rahatlıkla söyleyebiliriz;

Dudağınla Tırnaklarını Eşleştir!

Size bu trendden daha önce Londra Moda Haftasında bahsetmiştim. Tırnaklarınıza rujunuz ile aynı yada yakın tonda bir oje sürmek öne çıkan oje trendleri arasında. Özellikle kırmızı ve tonları daha fazla tercih ediliyor. Roccobarocco, Byblos, Luisa Beccaria bu trende öncülük edenlerden.

Koyu Renkli Ojeler Kullan

2013 sonbahar kış koleksiyonlarının gösterildiği defilelerde sürülen ojeleri incelediğinizde koyu renklerin ağırlıklı olduğunu görebilirsiniz. Özellikle bordo ve siyah ojeler favoriler arasında. Dsquared2, Fendi, Iceberg gibi isimler mankenlerin tırnaklarında koyu renkleri kullanmış.

Tırnakların Doğal Görünsün

Son olarak doğal görünen tırnaklardan bahsetmem çok doğru olur. Bu trendi uygulamak için tırnaklarınıza doğal görünen renklerde ojeler sürebilir yada sadece french manikür yapabilirsiniz  Max Mara, Jo No Fui gibi isimler doğal görünen tırnakları tercih etmiş.

Bu trendleri uygulamak için önümüzdeki sonbahar kış sezonunu beklemenize gerek yok, sevdiklerinizi uygulamaya şimdiden başlayabilirsiniz  Sevdiniz mi peki bu trendleri?

görsel: elle.com, bellasugar.com


Milano Moda Haftası: Oje Trendleri


Leave a Reply