New York moda haftasıyla 2013-2014 sonbahar/kış moda defilelerine resmen start verilmiş oldu. Birbirinden renkli defileler kadar sokak modası ile de büyük ilgi gören New York moda haftası, yeni bir çok >makyaj trendi ve uygulamalarıyla önümüzdeki sezonun “hit” trendlerini şekillendirmeye başladı bile! Özellikle doğal makyaj ve pürüzsüz bir tenin vurgulandığı defilelerde, klasik makyaj trendleri yeniden yorumlandı.

Renklerin cümbüşü

Renkler ve dokularla oynamayı seviyorsanız New York moda haftasında sizin de beğenilerinizi toplayabilecek makyaj trendleri objektiflere takıldı. Thakoon, Nars’ın ikili göz farı Marie-Galante’nin üzerine metalik sim uygulayarak tüm ilginin gözlerde yoğunlaşmasını sağlamış. Rodarte renkleri saçlara taşırken, Donna Karan ve Jason Wu gözlerde pembe ve mavi tonlarını cesurca kullanmış. Tüm modacıların ortak görüşü ise yüzün sadece bir kısmında renk kullanıp makyajın geri kalanını sade bırakmak yönünde olmuş.

Pürüzsüz bir ten makyajın ilk ve son adımı

Ten güzelliğini vurgulayan, makyazsız gibi görünen makyajlar çok moda! Suno,Ralph Lauren, Phillip Rim ve Alexander Wang tüm dikkatleri ten makyajına çekerek doğal güzelliği vurguladılar. Sade ama pürüzsüz bir görünüm için ihtiyacınız olanlar ; düzenli cilt bakımı, iyi bir uyku, içten bir gülüş ve tabi ki cildinize uygun bir renkli nemlendirici ve dudak parlatıcısı.

Buğulu gözlerde retro esintisi

Donna Karan, Michael Kors, Marc Jacobs, Altuzarra ve Anna Sui buğulu gözler ve sade ama pürüzsüz bir ten makyajıyla sahnelerdeydi. Anna Sui 1960’lı yıllardaki makyaj trendlerinden esinlenmiş ve alt kirpik diplerine aralıklarla eyeliner uygulayarak takma kirpik efekti elde etmiş. Michael Kors grafik desenleri gözlerde vurgulayarak klasik buğulu makyajın sınırlarını genişletti. Marc Jacobs ise sahne arkasını Nars makyaj artistlerine emanet etmişti. Bu trendleri günlük yaşama taşımak için buğulu göz makyajında siyah farların yerine koyu kahverengi, mor ve gri farlarınızı kullanarak görünümüzü yumuşatabilirsiniz.

Kırmızının her tonu her dokusu yine, yeniden bizlerle!

Costello Tagliapietra ve Marc By Marc Jacobs tercihlerini kırmızdan yana kullandı. Klasik kırmızıdan, neonlara ve bordolara kadar kırmızının her tonu yine moda devlerinin gözdesi oldu. Costello Tagliapietra defilesinin makyaj artisti MAC cosmetics’den Maki Ryoke, modellerde Lady Danger ruju uyguladıktan sonar üzerine magenta pigment ile küçük bir dokunuş yaparak görünümü çarpıcı hale getirmiş.

Moda haftaları birbirini takip ederken 2013 sonbahar makyaj trendleri de şekillenmeye başlıyor. Farklı moda ve makyaj trendlerinden size en uygun olanı seçmek için şimdiden moda devlerinin kulislerine göz atmakta fayda var!
Güncel stil ve makyaj önerileri için StyleGlaze Blog’u ziyaret edebilirsiniz.


New York Moda Haftası Makyaj Trendleri


Leave a Reply