ruj

Rujunuzu kusursuz bir şekilde sürmek ve ömrünü uzatmak hiç de zor değil. Sadece bu basit adımları izleyin yeter icon smile

Nemlendirin

Rujunuzu kusursuz bir şekilde sürmek istiyorsanız dudaklarınız temiz ve nemlendirilmiş olmalı. Bunun için dudaklarınıza düzenli olarak peeling yapıp ölü derilerden arınmasını sağlayın. Çatlamış, pul pul dökülen dudakların üzerine ruj sürmek sık yapılan makyaj hatalarından biridir. Bu şekilde dudaklarınızdaki çatlak ve çizgileri daha fazla ön plana çıkarırsınız. Ayrıca rujunuzu sürmeden önce ilk adımınız nemlendirici lip balm uygulamak olsun. Çatlayan ve kuruyan dudak görünümünü hafifletir.

Dudak Kalemi Kullanın

Kusursuz ruj sürmenin bir diğer adımı ise dudak kalemi kullanmaktır. Dudak kalemi dudaklarınızı ortaya çıkarır ve rujunuzun daha uzun süre dayanmasını sağlar. Neden dudak kalemi kullanmanız gerektiğini bu yazımdan daha ayrıntılı öğrenebilirsiniz.

Fırça Kullanın

Artık rujunuzu sürme zamanı. Rujunuzu direk değil de fırça yardımı ile sürerseniz daha iyi kontrol edebilirsiniz. Ayrıca fırça ile uyguladığınıza rujunuz daha kalıcı olur.

Fazlalığı Alın

Rujunuzu sürdükten sonra peçete ile dudaklarınıza bastırarak rujun fazlalığını alın. En bilinen ruj sürme tekniklerinden biridir bu. Fakat çoğunlukla yapıldığı gibi peçeteyi dudaklarınızın arasına koymaktan kaçının. Çünkü bu rujun eşit bir şekilde görünmesine engel olabilir. Bu işlemi iki kere uygulayın, böylece rujunuz daha kalıcı olacaktır.


Ruj Kusursuz Bir Şekilde Nasıl Sürülür?


Leave a Reply