69031806757775175 Lz9GwP5w c

Dirsek ve dizlerimiz vücudumuzun bakımı çoğu zaman ihmal edilen bölgeleridir. Peki, onların kurumasını nasıl engelleriz, kaybettikleri nemi nasıl geri kazandırırız? Bu önerilere kulak verin;

Sıcak Sudan Uzak Durun

Soğuk havalarda sıcak bir banyo kimi mutlu etmez ki? Fakat sıcak su cildimizdeki yağı emer ve bu nedenle cildimiz kurumaya başlar. Tabi ki en başta dirsek ve dizlerimiz. Sıcak yerine ılık bir banyoyu tercih etmeli ve banyo süresini de 10 dakika ile sınırlandırmalısınız.

Koruyun

Eğer cildinizin kurumasını önlemek istiyorsanız, o halde onu korumalısınız. Dirsek ve dizlerinizi uzun kollu giysi ve uzun pantolonlarla soğuk, rüzgarlı, kuru havalardan koruyabilirsiniz. Kazak ve bluzlarınızın kaşındırmayacak yumuşaklıkta olmasına özen gösterin.

Banyodan Sonra Losyon Uygulayın

Cildiniz banyodan sonra nemliyken cilt ürünlerini daha hızlı emer. Bu nedenle her banyo yada duştan sonra dirsek ve dizlerinize losyon uygulamayı unutmayın. Losyonun daha yoğun ve kremsi olanını tercih edin. Ayrıca gece yatmadan önce de tekrarlayabilirsiniz. Kalın bir tabaka halinde uyguladığınız losyondan sonra daha hızlı emilmesini sağlamak için dirsek ve dizlerinizi örtün. Bunun için çorap, kolluk vb. kullanabilirsiniz.

Alkollü Ürünler Kullanmayın

Cilt bakım ürünlerini seçerken içindekilere mutlaka göz atın. Eğer alkol içeriyorsa uzak durun, çünkü alkollü ürünler cildinizi kurutur.

Stresten Korunun

Cildinize zarar veren, onu kurutan faktörlerden biri de strestir. Kendinizi stresten ne kadar uzak tutarsanız cildinize o kadar iyilik yapmış olursunuz. Yoga, spor gibi stresinizi azaltacak aktivitelerde bulunmaya çalışın.


Kuruyan Dirsek ve Dizler İçin Bakım Önerileri


Leave a Reply