Elbise, KRISTINES COLLECTION , KRISTINESCOLLECTION.COM



Üst, SHEINSIDE.COM



ktn009 (Instagram)



T-Shirt, CHOIES , CHOIES.COM


Siz de stilinizle Günün Görünüşü bölümünde yer almak isterseniz fotoğrafınızı Instagram’da #pemberuj olarak etiketleyin. Ya da iletişim sayfamızdan bize ulaşın :)


görsel: lookbook.nu



Günün Görünüşü 30.06.2013



Dağılmış, akmış, gözlerinizin altındaki çizgilere dolmuş eyeliner görünümü canınızı sıkmasın. Eyeliner ve göz kaleminizin akmasını önleyecek, daha uzun süre kalmasını sağlayacak birçok yol var. Siz de bu durumdan şikayetçiyseniz işte akmayan eyeliner için öneriler;


  • Eyeliner yada göz kaleminiz gün içerisinde dağılarak gözlerinizin altındaki çizgilere yerleşiyorsa bu siyah çizgileri gözlerinizin altına kapatıcı uygulayarak önleyebilirsiniz. Kapatıcı gözlerinizin altındaki çizgileri doldurarak kalemin akmasını engeller.

  • Eyelinerın akmasını önlemenin yollarından biri de üzerine ince uçlu bir fırça kullanarak eyeliner ile aynı renkte bir göz farı sürmektir. Hatta ıslak fırça ile uygulayarak dramatik görünmesini ve kalıcılığını sağlayabilirsiniz.

  • Rujumuzun daha kalıcı olması için uyguladığımız tekniği biliyorsunuz; rujumuzu sürüyoruz, peçeteye öpücük kondurup fazlasını alıyoruz, sonra yine rujumuzu sürerek fazlasını alıyoruz :) İşte bu tekniği eyeliner yada göz kalemi akmasın diye de uygulayabiliriz! Eyeliner sürdükten sonra fırça ile yumuşatıyoruz, sonra üzerinden geçiyoruz ve tekrar fırçayla görünümünü yumuşatıyoruz.

  • Uzun süre kalıcı olmasını istiyorsanız eyeliner alırken yapısına dikkat etmelisiniz. Likit, jel, kalem, crayon gibi birçok farklı yapıda eyeliner var. Hangisini seçmeniz gerektiği cilt tipinize bağlıdır. Örneğin eğer yağlı bir cildiniz varsa yumuşak formlu eyeliner çeşitleri sizin cildinizden daha çabuk akar. Bu nedenle kalem eyeliner tercih etmelisiniz.

  • Eyeliner ve göz kaleminin kalıcığını sağlayan bir diğer yol maskara haricindeki göz makyajınızı tamamlayıp üzerine büyük bir fırça ile makyaj pudrası sürmektir. Pudra tüm göz makyajınızın daha kalıcı olmasını sağlar.

  • Eyeliner ve göz kaleminin kalıcılığını etkileyen faktörlerden biri dediğim gibi cildinizdeki fazla yağdır. Eğer yağlı bir cilde sahipseniz makyaj çantanızda cildinizdeki fazla yağın emilmesini sağlayan blotting papers / yağ emici mendiller taşımalısınız. Gün içerisinde cildinizin parladığını görürseniz bu mendillerle hemen üstesinden gelebilirsiniz.

  • Eyeliner ve göz kaleminin akmasını önlemenin en kolay yollarından biri de primer yani makyaj bazı kullanmaktır. Cildinize makyaj yapmaya başlamadan önce makyaj bazı uygulayarak makyajınızı akmaya karşı kontrol altına alabilirsiniz.


Eyeliner Nasıl Daha Kalıcı Olur?




Prada sonbahar 2013 koleksiyonu için Christy Turlington, Freja Beha Erichsen, Catherine McNeil, Fei Fei Sun, Amanda Murphy, Caroline de Maigret ve Malaika Firth gibi isimlerle çok modelli bir çalışma yaptı. Çekimleri Steven Meisel, sitlistliği ise Olivier Rizzo üstlendi.











Prada Sonbahar 2013 Kampanyası




 



Dree Hemingway‘i, Louis Vuitton‘un pre-fall 2013 katalogu için Koto Bolofo tarafından objektife alındı. Markanın bir çok aksesuarının kullanıldığı fotoğraf çekimleri Paris  Hôtel de Crillon da yapıldı.



 











Louis Vuitton Pre-Fall 2013 - Dree Hemingway


 



İtalyan aktris Monica Belluci, Dolce & Gabbana‘nın kendi adına çıkarılan serinin kampanyası için Giampaolo Sgura’nın objektifi karşısına geçti. “True Monica” isimli seri için siyah Monica dantel kadınsı bir stil ile bir bahçede poz verdi.


 



 



Dolce & Gabbana "True Monica" - Monica Bellucci



Özellikle yazın, başta kot şortlar olmak üzere birçok şort modelini kullanıyoruz. Peki şort giymenin incelikleri neler, kim hangi şort modellerini tercih etmeli biliyor musunuz? Şort giyerken sadece modayı takip etmek yetmez, o zaman biraz bilgilenelim :)


  • Kısa Boylu Olanlar Nasıl Şort Giymeli? Eğer boyunuz kısaysa bacaklarınızı daha uzun gösterecek şort modellerini tercih etmelisiniz. Yüksek bel kısa şortlar sizin daha uzun görünmenizi sağlayacaktır. Biraz daha fazlası için topuklu ayakkabı ile kombinleyebilirsiniz :) Diz altı kalan şortlar ise sizi olduğunuzdan daha kısa göstereceği için kesinlikle uzak durmalısınız.

  • Uzun Boylu Olanlar Nasıl Şort Giymeli? Eğer uzun boyluysanız çok kısa şortlar giymemelisiniz. Bu şekilde ilgiyi sadece bacaklarınıza çekmiş olursunuz. Ancak uzun ve ince bir silüete sahipseniz çok kısa şortlara şans verebilirsiniz.

  • Kıvrımsız Vücudu Olanlar Nasıl Şort Giymeli? Vücut hatlarınız belirgin değilse, düz bir kalçanız varsa vücudunuzu kum saati formuna kavuşturmak için geniş kesimli ve pileli şort modellerini tercih edebilirsiniz.

  • Kalçaları Geniş Olanlar Nasıl Şort Giymeli? Kıvrımlı kalçaya sahip olmak size seksi bir görünüm kazandırır. Fakat kalçalarınız orantısız şekilde genişse vücudunuzun üst bölümü ile uyumlu görünmesini sağlamalısınız. Bunu da koyu renkli şortlar giyerek yapabilirsiniz. Dikkatleri kalçanızdan uzaklaştırmak ve ilgiyi vücudunuzun üst kısmına yöneltmek için şortunuzun üzerine açık renkli, dikkat çekici t-shirtler, bluzlar giyebilirsiniz.

  • Üst Bacakları Kalın Olanlar Nasıl Şort Giymeli? Eğer kalçanızla dizinizin arasında kalan bölüm yani üst bacaklarınız kalınsa, kısa şortlardan uzak durmalı, dizinizin hemen üzerinde biten şortları tercih etmelisiniz. Ayrıca dikey çizgili şort modelleri bacaklarınızın daha ince görünmesini sağlar.

  • Şortları günlük kombinlerinizde kullanabileceğiniz gibi kombinleyecek doğru parçaları seçtiğiniz takdirde rahatlıkla gece de giyebilirsiniz. Üzerinize tam oturan bir blazer ceket ve bir çift şık ayakkabı yardımcınız olabilir :)

  • Vücut tipiniz ne olursa olsun, eğer şort giyecekseniz bacaklarınız bakımlı olmalı. Bacaklarınızın sağlıklı ve parlak görünmesi için tıpkı yüzünüze yaptığınız gibi düzenli olarak peeling yapmalı, ölü derilerden arındırmalısınız. Ayrıca güneşin zararlı etkilerinden korumak için güneş kremi sürmelisiniz. Eğer bacaklarınız pürüzsüz görünsün istiyorsanız bacaklarınıza çorap giymeden pürüzsüz görünüm veren “sprey çorap” ürünlerinden kullanabilirsiniz.


Şortlar Nasıl Giyilir?



Gömlek, AWWDORE , AWWDORE.COM



Şort, ASOS



Şeffaf Çanta, MARC BY MARC JACOBS



Blazer Ceket, ZARA


Siz de stilinizle Günün Görünüşü bölümünde yer almak isterseniz fotoğrafınızı Instagram’da #pemberuj olarak etiketleyin. Ya da iletişim sayfamızdan bize ulaşın :)


görsel: lookbook.nu



Günün Görünüşü 29.06.2013



Pin-up kızlarının makyajından hala ilham alınmaya ve birçok ünlü tarafından uygulanmaya devam ediliyor. Yoksa siz hala pin-up kızı makyajını denemediniz mi? O halde hadi pin-up kızlarından ilham almaya! Klasik pin-up kızı makyajı nasıl yapılır bir bakalım;


  • Şampanya rengi göz farı, hem günlük hem de gece makyajı ile uyum sağlar. Başka bir renk ile tamamlamanıza gerek yok, sadece siyah eyeliner yeter! Tabi isterseniz kaş kemiklerinizin hemen altına açık kahve de uygulayabilirsiniz. Ayrıca şampanya tonlarında yapılan göz makyajı sizi daha genç gösterebilir.

  • Pin-up kızı makyajının olmazsa olmazıdır eyeliner. İster incecik, isterseniz de daha kalın bir şekilde kuyruklu eyeliner çekerek gözlerinizi vurgulayabilir, pin-up kızı çekiciliğini yakalayabilirsiniz. Eğer eyeliner çekmekte zorlanıyorsanız “Gözlerinize Kolayca Eyeliner Çekin” başlıklı yazımdaki videoyu mutlaka izleyin :)

  • Göz makyajınızı kirpiklerinizi vurgulayarak tamamlamalısınız. Eğer kirpikleriniz uzunsa üç kat maskara uygulayarak, kısaysa takma kirpik kullanarak bunu yapabilirsiniz. Maskara uygularken kirpiklerinizin kurumasına izin vermeden hızlı bir şekilde diğer katları sürün, yoksa topaklanacağı için kötü görünecektir.

  • Eğer kaşlarınız sık değilse kaş farı kullanarak kaşlarınızı doldurun ve şekil verin. Tabi her şeyden önce kaşlarınızın düzgün bir şekilde alındığından emin olun.

  • Pin-up kızı makyajının en can alıcı yeri kırmızı dudaklar :) Kırmızı rujun dudaklarınızda mükemmel durması ve daha uzun süre kalıcı olması için rujunuzu sürmeden önce dudaklarınızı kırmızı dudak kalemi ile çerçeveleyin ve doldurun. Daha sonra kırmızı rujunuzu sürün.

  • Makyajınızı elmacık kemiklerinize uçuk pembe bir allık uygulayarak tamamlayabilirsiniz!


Makyajınızda Pin-Up Kızlarından İlham Alın


2014 Resort Koleksiyonlarını bir de önümüzdeki senenin plaj modası açısından inceleyelim mi? Koleksiyonlarda bikiniden çok mayo modellerine rastlamak mümkün. Bu da mayonun önümüzdeki yaz geri dönebileceğini gösteriyor. İşte 2014 Resort koleksiyonlarında öne çıkan bikini ve mayo trendleri;


Pencereli Mayolar


“Cut Out” yani pencereli kıyafetler bildiğiniz gibi bu sezonun devam eden en güçlü trendlerinden biri. (Daha ayrıntılı okumak isterseniz “2013 İlkbahar Yaz Trendi: Cut Out Kıyafetler” başlıklı yazıma bakabilirsiniz.) 2014 Resort Koleksiyonlarına baktığımızda Jason Wu, Herve Leger gibi isimlerin pencereli mayo modellerine yer verdiğini görüyoruz. Pencereli mayolar, klasik mayoların sıkıcılığını almak ve mayoların içinde bile seksi görünebilmenin mümkün olduğunu göstermek için harika bir tercih olabilir!


Desenli Mayolar


Mayoları bize yeniden sevdirebilecek bir diğer trend ise desenli mayolar. Michael Kors, Versace gibi isimlerin 2014 Resort koleksiyonlarında yer verdiği floral ve hayvan desenleri başta olmak üzere çeşitli desenlerle süslenmiş mayo modelleri, mayonun sadece vücudunuzu saklamak için giyilmeyeceğini gösterir nitelikte. Ayrıca koleksiyonlarda tek desenin yanı sıra iki farklı desenin kombin edildiği mayoları da görmek mümkün.


Bikini Üzerine Bluz


2014 Resort koleksiyonlarını plaj modası bakımından yorumlarsak karşımıza çıkan trendlerden biri de son olarak bikini üstü parçalar. İster kesik üstler, ister delikli örgü bluzlar. Bikininizin üzerine alacağınız bir parça ve uygun aksesuarlarla siz de bu modaya rahatça uyabilirsiniz.



2014 Resort Bikini Mayo Trendleri



Stuart Weitzman sonbahar 2013 kampanyası için bir kez daha Kate Moss‘u seçti. Styling ve sonbahar koleksiyonun kendisi süper modelin sokak stilinden esinlenildi. Basit siyah beyaz fotoğraflar Mario Testino tarafından çekildi.


 




Stuart Weitzman Sonbahar 2013 - Kate Moss



Floral Şort, AWWDORE , AWWDORE.COM




Pantolon, MANGO



Büstiyer, TOPSHOP , TOPSHOP.COM

Etek, CHOIES , CHOIES.COM


Siz de stilinizle Günün Görünüşü bölümünde yer almak isterseniz fotoğrafınızı Instagram’da #pemberuj olarak etiketleyin. Ya da iletişim sayfamızdan bize ulaşın :)


görsel: lookbook.nu



Günün Görünüşü 28.06.2013