Aydınlatıcı kullanarak yapılan küçük bir dokunuş makyajınızda büyük fark yaratabilir. Peki neden aydınlatıcı kullanmalı, nasıl kullanmalı? İşte size aydınlatıcı ile yapabileceğiniz birkaç makyaj hilesi;

  • Genç Gösterir: Aydınlatıcı kullanmanız için birçok neden var, bunların başında cildinizi daha genç göstermesi geliyor. Elmacık kemiklerinizin üzerine likit aydınlatıcı sürerek hem hatlarınızı vurgulayabilir, hem de cildinize pırıltı kazandırabilirsiniz.
  • Koyu Halkaları Gizler: Aydınlatıcı kullanmak için bir başka neden ise gözlerinizin altında bulunan koyu görünümü hafifletmesidir. Fakat aydınlatıcılar, kapatıcılar gibi kapatma özelliğine sahip değildir ve bu amaçla kullanılmamalıdır. Aydınlatıcıyı kapatıcıya ek olarak, gözlerinizin diğer kısımlarında kullanmalısınız. Böylece göz çevrenizin aydınlanmasını ve dikkatlerin aydınlatıcı sürdüğünüz kısımlara yönelmesini sağlayabilirsiniz. Gözlerinizin iç köşelerinde yada kaş kemiklerinizin üzerinde kullanmanızı öneririm.
  • Dudakları Vurgular: Aydınlatıcıyı dudaklarınızı vurgulamak ve daha dolgun göstermek için de kullanabilirsiniz. Bunun için üst dudak çukuruna az miktarda aydınlatıcı uygulamalısınız.
  • Gözleri Daha Büyük Gösterir: Tıpkı dudaklarınızda olduğu gibi gözlerinizi de aydınlatıcı kullanarak daha büyük gösterebilirsiniz. Gözlerinizi daha büyük göstermek için gözlerinizin iç köşelerine kalem aydınlatıcı uygulamalısınız. Uygulayabileceğiniz bir diğer alan ise kaş kemikleriniz. Gözlerinizin daha büyük görünmesi aynı zamanda yorgun görünümünüzü de kamufle ederek, sizi daha zinde gösterecektir.
  • Güzel Görünen Kaşlar: Aydınlatıcı kullanarak kaşlarınızın düzgün ve güzel görünmesini sağlayabilir, onları vurgulayabilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken kaşlarınızı doldurduktan sonra kaşlarınızın etrafına aydınlatıcı uygulayın.

Aydınlatıcıyı yüz kontürleme işleminde de farklı şekillerde kullanabilirsiniz. Siz aydınlatıcınızı en çok hangi şekilde kullanıyorsunuz peki?


Aydınlatıcı Kullanmak İçin 5 Neden


 

Merhaba, bugün Pembe Ruj TV‘de yepyeni bir video var  Yeni videoda evde kendi lip balmınızı nasıl yapabileceğinizi anlattım. Özellikle bu soğuk kış günlerinde çantamızdan ayırmamamız gereken bir parça; lip balm. Eğer siz de biraz renk vermesi için koyduğumuz ruj dışında, doğal içeriğe sahip bir lip balm hazırlamak isterseniz videomuza bir göz atın!

http://www.youtube.com/watch?v=R3nb0-dCakE


Pembe Ruj TV: Evde Lip Balm Yapımı


Üst, CHOIES.COM
Etek, CHICWISH.COM
Kolye, ROMWE.COM

Biker Ceket, CHOIES
Çanta, VJ STYLE

Kazak, SISLEY
Tayt, PIECES
Lita Ayakkabı, NELLY

Ceket, H&M

görsel: lookbook.nu


Günün Görünüşü 22.01.2013


.
Elbise kış ya da yaz fark etmeden kadınların dolaplarından eksik etmedikleri bir ürün. Kışın havalar yüzünden elbiselerin kumaşları kalınlaşsa bile elbisenin yeri kadın için her zaman ayrı olmuştur. Kışın yaz modellerine göre nispeten üşütmeyecek modellerde elbiseler vitrinlerde yerini alır. Elbiseler üzerinden tercih edilen renkler kışın ağırbaşlılığına uyacak bir şekilde koyulaşır. Genellikle kahverengi, gir ve siyah modeller en çok satılan ürünler arasındadır. Kış modelleri arasında uzun kollu modellerin olduğu gibi kolsuz modeller de görülmektedir. Bu modeller uygun bir ceket ile tamamlanabilir. Elbisenin rengine göre tercih edilecek uzun çizmeler ile son derece stil sahibi bir görüntü yakalanabilir. Eğer farklı şeylerde hoşlanıyorsanız parlak renklerdeki elbiselerden tercih ederek farkınızı ortaya koyabilirsiniz. Ne renk giyerseniz giyin, altına tercih edeceğiniz siyah, binici çizmesi de denen, uzun çizmelerden tercih ettiğiniz takdirde uyumlu bir görünüm kazanmış olursunuz.

Elbiselerde yaz modelleri ise genellikle daha çok iç açan, rahat, hareketli modellerdir. Sıcak günlerde, uzun etek boyu olan rengarenk elbiselerden tutun da mini formda dar modellere kadar sokaklarda geniş bir elbise yelpazesi görmek mümkündür. Kısa boylu kadınların uzun etek giydiğinde boylarının daha kısaymış gibi gözükmesinden dolayı, uzun etekli, bol ve hareketli formda olan elbiseler daha çok uzun boylu kadınlara hitap etmektedir. Böyle bir elbisenin altına babet ya da sandalet tercih edilmesi tavsiye edilir. Mini formda olan elbiseler ise hem uzun boylu kadınlar hem de kısa boylu kadınlar tarafından şüphe edilmeden tercih edilebilir. Kısa boylu kadınlar bu elbiselerin altına, modelin rengine göre dolgu topuklu ayakkabılardan giyerlerse modayı takip etmiş olurlar. Çünkü bu bahsettiğimiz dolgu topuklu açık ayakkabıların modası hiçbir zaman geçmediği gibi son derece rahattırlar. Uzun boylu kadınlar ise yine babet ya da sandalet giyerek kıyafetlerini tamamlayabilirler. Takı konusunda ise yazın sıcak günlerinin neşeli havasına uygun olacak bir şekilde boncuklu ve değişik renklerde olan bileklikler, kolyeler ve küpeler takılabilir.


Mevsimlere Göre Elbise Modası


Bir süredir özellikle ünlüler arasında bir hologram aksesuar trendi var, önümüzdeki sezon daha fazla öne çıkacağını düşünüyorum. Hugo Boss, Jonathan Saunders gibi tasarımcıların 2013 ilkbahar/yaz koleksiyonlarında da rastlamak mümkün bu yanardöner kumaşlara. Kıyafet olarak çok iddialı görünse de, aksesuar olarak hoş durduğunu düşünüyorum. Siz de bu trendi uygulamak isterseniz hologram ojeden biraz daha fazlasına ihtiyacınız olacak  Siz ne düşünüyorsunuz bu trend hakkında?


Trend: Hologram Aksesuarlar


Cildiniz sivilceye meyilli ise, sivilcelerinizi tedavi edebilecek, evde yapabileceğiniz çok basit cilt bakımı tarifleri vermek istiyorum size;

Aspirin Maskesi

Aspirinde bulunan salisilik asit, en bilinen, en nazik akne ve iltihap tedavi yöntemidir. Bu maskeyi yüzünüze, boynunuza, göğsünüze, sırtınıza yada sivilceye meyilli diğer bölgelere uygulayabilirsiniz. Fakat aspirin alerjiniz varsa bu maskeyi denemeyin. Aspirin maskesi için ihtiyacınız olan malzemeler; yedi adet kırılmış aspirin (daha fazlasından uzak durun), kıvam vermek için biraz su ve bir yemek kaşığı bal. Önce aspirinlerin üzerine biraz su ekleyerek macun kıvamına getirin, üzerin bal ekleyerek karıştırın. Maskeyi uygulayıp 7-15 dakika bekletin ve durulayın.

Elma Sirkesi Toniği

Sivilceler için etkili bir formül olan elma sirkesi toniğinin yapımı çok kolay. Malik ve laktik asit içeren elma, hem sivilceleri tedavi ediyor, hem ölü derileri arındırıyor, hem de kızarıklığı azaltıyor. Toniği hazırlamak için aynı ölçüde elma sirkesi ve saf suyu karıştırmanız yeterli.

Yumurta Akı

Protein kaynağı olan yumurta sadece sağlığımız için değil aynı zamanda sivilce sorunu için de faydalıdır. Yapmanız gereken çiğ yumurta akını temiz cildinize uygulamak ve 15-20 dakika bekletip, durulamak. Bu kadar basit.

Yulaf Ezmesi

Eğer cildiniz kuru ve sivilceye meyilli ise yulaf ezmesi maskesini deneyin. Bu maskenin hazırlanışı şu şekilde; 3/4 bardak yulafı bir su bardağı suda haşlayın. Soğumaya bırakın. Ardından 1/4 su bardağı bal ekleyin, karıştırın. Maskeyi uygulayın ve 15-20 dakika bekletin, durulayın.

Sizin bildiğiniz bir maske tarifi var mı? Paylaşın.


Evde Yapabileceğiniz Sivilce Maskeleri


Aslında kadife görünümlü tırnaklar çok yeni değil ama bu sıralar daha fazla keşfedilmeye ve uygulanmaya başladı. Her seferinde acaba daha ne gibi yenilikler çıkacak nail art olayında diye düşünüyorum  Lafı uzatmadan gelelim kadife görünümlü oje trendine. Tırnaklarınızın kadife gibi görünmesini istiyorsanız yapmanız gereken hazır oje kitlerinden satın almak (Ciate markası en bilineni, Sephora’da bulabilirsiniz). Sonrasında bu kitin içerisinde bulunan oje ile önce tırnağınızı boyamak ve ojeniz kurumadan üzerine yine kitin içinde bulunan tozu dökmek. Aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz. Bana sorarsanız ben bu trendi sevdim, fakat henüz denemediğim için dokusunun vereceği hissi merak ediyorum açıkçası  Sizin düşünceleriniz nedir bu trend hakkında? Aranızda deneyenler var mı?

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=TX7dUjjixMk


Trend: Kadife Görünümlü Tırnaklar


Rianne van Rompaey, Elle Hollanda 2013 şubat sayısının Folk Story isimli çekimleri için Jeroen W Mantel’in objektifi karşısına geçti. Moda editörü Thomas Vermeer, Valentino, Dries van Noten, Givenchy, Chanel, Gucci, Marni, Louis Vuitton ve Peter Pilott gibi markalardan çekime uygun giysiler seçti. Saç ve makyajı Sandra Govers üstlendi;


Elle Hollanda 2013 Şubat - Rianne van Rompaey





Vogue Rusya 2013 şubat sayısında 2013 ilkbahar sezonunu konu alan bir çalışma gerçekleştirmiş. Model Kinga Rajzak, Jil Sander tasarım minimalist tasarımlı giyerek Emma Tempest’in objektifi karşısına geçti. Stilistliği Camilla Pole, saçları Mel Arter, makyajı Halley Brisker üstlendi;


Vogue Rusya 2013 Şubat - Kinga Rajzak